Internet of Things | Netcom Solutions

Internet of Things

Wat kunnen we met internet of things?

Het internet of things biedt oneindig veel mogelijkheden. Momenteel betekent het dat we onze smartphone vaak als afstandsbediening gebruiken.

De verwachtingen zijn echter dat het internet der dingen in de (nabije) toekomst productieprocessen zal verbeteren en dat het oplossingen kan bieden voor problemen rondom energie en milieu, criminaliteit, gezondheidszorg en onderwijs.

Smart cities

Een mooi voorbeeld van hoe internet of things werkt, zijn smart cities. In een smart city zijn meerdere systemen en apparaten met elkaar verbonden. Zij delen informatie om zo bepaalde processen te verbeteren. Bijvoorbeeld om energie te besparen, het verkeer beter te laten doorstromen of het detecteren van kapotte stadsverlichting.

Smart homes

Smart homes zijn huizen waarin allerlei apparaten verbonden zijn met internet. Bewoners kunnen van afstand inloggen op hun beveiligingssysteem, de temperatuur regelen en alvast de wasmachine aanzetten.

Steeds meer huishoudens maken gebruik van smart home producten. Zo heeft al de helft van de Nederlandse gezinnen een slimme televisie in huis.