5 manieren om als onderneming je telefoonrekening te drukken

05 november, 2019

Je zakelijke belkosten drukken? Dat is geen onmogelijke opgave. Met de onderstaande 5 tips kom je alvast een heel eind en bespaar je vaak tot honderden euro’s op je telecomfactuur. Waarom zou je het niet doen? 

Tip 1 l Switch naar VoIP

Bel je nog op de klassieke manier? Zit je nog met een telefooncentrale? Tijd om naar VoIP-bellen over te schakelen. Je gaat er kwalitatief op vooruit en bespaart er heel wat geld mee. Logisch dat heel wat bedrijven al de overstap hebben gemaakt. Hoe? We maken graag een afspraak met je! 

Tip 2 l Beperk het bellen buiten de kantooruren 

Akkoord heel wat abonnementen zijn erop voorzien, maar toch kunnen de belkosten en de kosten van data buiten de kantooruren en dus meestal bestemd voor privégebruik aardig oplopen. Door dit te beperken en hier een policy rond op te stellen, kun je heel wat euro’s per jaar besparen. 

Tip 3 l Neem je mobiele abonnementen onder de loep

Daar jarenlang op hetzelfde abonnement te vertrouwen, mag je er bijna zeker van zijn dat je te veel aan het betalen bent. Neem geregeld de tarieven onder de loep en zorg dat je steeds van de voordeligste tarieven geniet. Dit kan bij je eigen provider zijn, maar net zo goed kan een overstap lonen. 

Tip 4 l Controleer geregeld het verbruik 

Weet je wel wat je voor je telecom maandelijks neertelt? Weet je wie de grootverbruikers zijn? Zonder een overzicht of een dashboard, kun je je kosten niet managen. Zorg dus voor een duidelijk overzicht en op deze manier kun je ook makkelijker een passend abonnement selecteren. 

Tip 5 l Schakel het downloaden met 4G uit 

Apps installeren over 4G? Reken maar dat dat data slurpt. Je kunt die enkel toestaan over WiFi, zodat er heel wat data wordt uitgespaard. Uiteraard kun je eerst proberen je medewerkers te sensibiliseren. 

Meer weten over voordelig bellen? 


Wil je zelf een heel stuk voordeliger bellen? Nodig één van de Netcom Solutions specialisten uit. Samen bekijken jullie de mogelijke besparingen en komen jullie tot de voordeligste oplossing! Plaats een bericht

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen