Wat kiest u?


Als werkgever deel je misschien heel wat smartphones uit aan je medewerkers? Logisch, het is dan ook een onmisbare tool. Maar waar kies je als onderneming nu het beste voor? Zweer je bij Apple en zijn iOS of toch maar Android van Google? Wij zetten de twee even naast elkaar en helpen je graag bij het kiezen. 

  


Welk besturingssysteem is veiliger?   

 Als bedrijfsleider lig je maar beter wakker van de beveiliging van je netwerk. Zowel iOs als Android zijn veilig, maar bij Apple zijn zowel het toestel als het besturingssysteem door één het hetzelfde bedrijf gemaakt. Dit zorgt voor een naadloze aansluiting. Daardoor zijn Apple iPhones haast niet te hacken en heel wat functies hebben nog een bijkomende beveiliging. Android is dan weer een open besturingssysteem, waardoor je niet aan de iPhone gebonden bent, maar bijvoorbeeld voor Samsung kunt kiezen. Op een Android is het wel mogelijk om niet-geautoriseerde apps te downloaden, wat een beveiligingsgevaar met zich meebrengt. Via een app is het wel mogelijk om versleutelde e-mails te versturen en gebruik je enkel apps uit de Play Store, dan zit je ook safe. Maar je medewerkers hierop wijzen is wel nodig.

Hoe kun je de devices managen?  

 Mobile Device Management (MDM) zit standaard in iOS in. Je kunt dus alles netjes centraal beheren, beperkingen instellen en controleren. Bovendien kunnen privé- en werkgegevens van elkaar gescheiden worden. Android For Work biedt dan weer meerdere opties. Je kunt toestellen volledig beheren of op de toestellen zowel privé- als werkaccounts toestaan. Je kunt ze ook hier perfect gescheiden van elkaar houden.  Kostprijs?    

We hoeven je vast niet te vertellen dat een iPhone niet goedkoop is. Dit terwijl er heel betaalbare smartphones zijn die op Android draaien. Denk bij de aankoop van de toestellen wel na over de kwaliteit. Smartphones van het werk krijgen het vaak net iets zwaarder te verduren.


De keuze is aan jou?  

 Goed of slecht, je merkt dat beide vergelijkbaar zijn en dat de keuze in jouw handen ligt. Werk en privé kunnen op beide systemen gescheiden worden, al kost bij Android alles net iets meer moeite. Het iOS is quasi niet te hacken en dat kan wel een voordeel zijn, maar de toestellen zijn dan vaak weer duurder. Android is een open systeem en als je medewerkers nonchalant zijn, kan dit voor problemen zorgen.

Keuze gemaakt?

Heb je je keuze gemaakt? Dan helpen wij je aan de voordeligste telecomtarieven. Als makelaar zijn we gespecialiseerd in het vergelijken van de tarieven en het onderhandelen van de scherpste tarieven. We gaan voor jou op zoek naar de voordeligste oplossing, ongeacht het type toestel waar je voor gekozen hebt .