Laadpalen aan je bedrijf? Wat kost je dat?

Laadpalen aan je bedrijf? Wat kost je dat?

19 januari, 2021

Bij Netcom Solutions zijn we thuis in het verlagen van de kostprijs van energie voor bedrijven. Meer en meer bedrijven investeren in of overwegen elektrische laadpalen aan hun bedrijf. Maar wat kost dat nu eigenlijk?

Wij zetten even een aantal zaken op een rijtje.   

Ondertussen zijn er al een heel aantal aanbieders van laadpalen en installaties voor bedrijven. Aangezien je wagenpark hier waarschijnlijk heel wat tijd stilstaat, is dit een verstandige optie om te bekijken.


100% fiscale aftrek is mogelijk

Een laadpaal bij je bedrijf is in Vlaanderen 100% fiscaal aftrekbaar, wanneer je voor volledige elektrische wagens gaat, en vormt dus een interessante investering. Kies je voor plug-in hybrides dan hangt de aftrek samen met die van de wagen.  

Wist je trouwens dat je deze infrastructuur ook beschikbaar kunt maken voor mensen buiten het bedrijf? Zo kun je als je dat wenst ook een deel van je investering terugverdienen.

Mogelijkheden zijn uitgebreid

Elektrische laadpalen zijn vandaag de dag quasi volledig te personaliseren en je kunt ze dus de branding meegeven van je bedrijf. Bovendien hoeven je medewerkers niet thuis op te laden, wat ze aardig wat scheelt op hun energierekening. Het feit dat je voor een elektrisch wagenpark kiest, kan er trouwens voor zorgen dat je bijkomend talent kunt aantrekken. Heel wat mensen denken duurzaam vandaag de dag en een elektrisch wagenpark past perfect in deze mindset.  

Binnen de 10 dagen is het mogelijk om op je bedrijf over laadpalen te beschikken. Kies bij voorkeur voor slimme laadpalen, waarmee je ook het verbruik kunt monitoren en de kosten die daarmee gepaard gaan. Bespaar ook niet op het vermogen van je laadpaal: hoe hoger het vermogen, hoe sneller je kunt opladen. Zeker als je medewerkers vaak maar kort even het bedrijf binnenspringen, is het belangrijk dat ze snel kunnen opladen.  De prijzen van laadpalen en de ondersteuning die leveranciers bieden, kunnen sterk variëren. Goed vergelijken is dus de boodschap.

Bespaar op je energie

 Opladen gaat gepaard met een energiefactuur. Wil je alvast geen euro teveel betalen voor je elektriciteit, dan helpen we je bij Netcom Solutions met plezier aan de voordeligste energietarieven. Als makelaar zijn we steeds op de hoogte van de laagste energietarieven en gidsen we je naar de voordeligste energieleverancier voor jouw verbruik. 

Overweeg je elektrische laadpalen?

Geef ons dan zeker een seintje. We denken en tellen graag met je mee! Uiteraard kunnen we je met onze ervaring ook helpen bij het selecteren van je leverancier van laadpalen en je een kostenraming maken. Plaats een bericht

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen