Ongetwijfeld bellen bij jou in de onderneming ook heel wat van je medewerkers mobiel. Goedkoop bellen is één ding, maar als vervolgens je mobiele security zo lek is als een zeef, dan ga je niet besparen. Daarom, houd rekening met deze mobiele bedreigingen en laat je adviseren. 

Bedreiging 1 l Openbare Wifi-netwerken

We maken met zijn allen massaal gebruik van openbare Wifi-netwerken, maar die vormen een stevige bedreiging. Elke keer je met je mobiele telefoon een verbinding maakt met een openbaar netwerk, bestaat de kans de kans op het stelen van gegevens.

Zorg daarom steeds voor een Virtual Private Network-verbinding, oftewel VPN. Hoewel het niet altijd even gebruiksvriendelijk is, is het wel veilig werken. Een professionele netwerkbeheerder is essentieel om je te gidsen. Bij Netcom Solutions geven we je graag raad. 

Bedreiging 2 l Datalekken

Datalekken vormen veruit de grootste bedreiging voor je bedrijf. 28% van de bedrijven loopt het risico hiermee geconfronteerd te worden, vaak ligt een menselijke fout aan de basis. 

Nochtans kunnen firewalls en mobiele virusscanners heel wat onheil voorkomen op je mobiele telefoon. Laat je medewerkers enkel apps gebruiken uit de app store en laat ze de telefoon beveiligen met een wachtwoord. 


Bedreiging 3 l Phishing 

Een term die we de laatste tijd veelvuldig horen vallen. Het gaat hier om internetfraude waarbij de oplichters mensen lokken naar een valse website om persoonlijke gegevens af te troggelen. Vaak gebruiken de fraudeurs hiervoor e-mails, meer dan 91% van de gevallen van phishing start met een valse e-mail. Een goede e-mail filter doet wonderen en open geen mails waarvan het e-mailadres dubieus lijkt te zijn. 

Bedreiging 4 l Verouderde apparaten 

Heel wat bedrijven werken met verouderde toestellen. Bovendien worden software-updates vaak niet doorgevoerd. Zorg voor recente apparaten, update ze regelmatig en neem alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. Je kunt zelfs het toestel laten blokkeren bij het niet uitvoeren van updates. Misschien het overwegen waard? 

Neem geen risico’s

Bij Netcom Solutions helpen we je zo voordelig bellen en ook de cloud heeft geen geheimen voor ons, maar dat je wil je besparingen toch niet opsouperen omwille van een manke beveiliging. Naast het feit dat we je voordelig laten bellen of je vlot naar de cloud helpen, denken we ook mee na over cyber security. 

Heeft data u ook al handenvol geld gekost?

Weet dat de mobiele telefoons van je bedrijf een stevige bedreiging kunnen vormen. Meer weten? Geef ons een seintje en we maken een analyse!