Als onafhankelijke makelaar in energie, denken we uiteraard met je mee. We garanderen de laagste energieprijzen, maar gaan nog net een stapje verder en speuren de markt af naar bijkomende besparen. Een slimme thermostaat kan voor bijkomende besparingen zorgen, zelfs nu de winter op zijn laatste benen loopt. 

Nu zijn er tegenwoordig wel meer slimme thermostaten op de markt die je efficiënt laten omgaan met energie, maar een recent pareltje is de DeltaQ. Dit toestel kan je fiks doen besparen, door de impact van de zon en de wind te voorspellen. Besparingen op de energiefactuur van 40% zijn mogelijk voor kantoorgebouwen. Interessant, niet? 

Proactief inspelen op het weer 

Door op volle kracht te verwarmen en af te koelen wanneer het in de loop van de dag warmer wordt, gaat ontzettend veel energie verloren. Die betaal je! De slimme thermostaat van deze Belgische onderneming kan echter door middel van artificiële intelligentie preventief inspelen op weersveranderingen, waardoor de verwarming en koeling van kantoorgebouwen slimmer wordt aangestuurd. Reken maar dat je zo minder verbruikt en je factuur zo minder hoog uitvalt. 

Zowat alle kantoren worden momenteel nog reactief verwarmd, wat wil zeggen dat ze tot op een bepaalde temperatuur blijven opwarmen. De verwarming staat echter telkens net iets te lang op, waardoor je heel wat geld verspilt. De AI van DeltaQ voorspelt echter het weer, waardoor je verwarming gaat anticiperen op wat komt, bijvoorbeeld de zon die op de ramen staat, en gaat al proactief de nodige stappen ondernemen. De software houdt rekening met de verwachte buitentemperatuur,

De software houdt rekening met de verwachte buitentemperatuur, de zon en de bezettingsgraad om de temperatuurschommelingen in een gebouw te simuleren en de energievraag te voorspellen. Zelfs het verschil tussen schaduwen in de zomer en in de winter wordt meegenomen in de berekeningen. 

Stevige besparingen op je energiefactuur

Zeker grote bedrijven kunnen met de bovenstaande technologie aardig wat besparen op hun energiefactuur, maar ook de kleinere KMO kan er zeker baat bij hebben. Elke bespaarde euro kan gebruikt worden om in andere zaken te investeren. Door deze technologie te combineren met de tarieven van de goedkoopste energieleverancier op de markt, kun je aardig wat besparen. Bij Netcom Solutions houden we volcontinu de vinger aan de pols en zorgen we resoluut voor de voordeligste energietarieven. Maar ook structureel denken we op lange termijn met je mee over hoe de energiekosten gedrukt kunnen worden. 

Contacteer Netcom Solutions

Je eigen energietarieven onder de loep laten nemen? Een berekening op maat over de mogelijke besparingen of een doorgedreven energievergelijking laten doorvoeren? Geef ons een seintje en we maken een afspraak