5 tips om als onderneming energie te besparen in de winter

13 oktober, 2019

5 tips om als onderneming energie te besparen in de winter

De barkoude dagen komen er weer aan. Als ondernemer moeten we je vast niet vertellen, dat de energiekosten aardig kunnen doorwegen. Mits een paar kleine ingrepen, kunnen jij en je medewerkers toch stevig besparen. Met de onderstaande 5 tips houd je je energiefactuur onder controle, zonder dat je zit te bibberen van de kou. 

Tip 1 l Zorg dat je je verbruik kent 

We staan er bij Netcom Solutions nog telkens van versteld hoe weinig ondernemers inzicht hebben in hun energiekosten en -factuur. Nochtans, om efficiënt te gaan besparen is dit een belangrijke stap. Breng je energieverbruik in kaart, detecteer waar je geld naartoe gaat en waar het eventueel met wat minder kan. Om energie te besparen is vaak niet één grote stap noodzakelijk, maar wel vele kleintjes. Totaal geen idee hoe je je energieverbruik inzichtelijk moet krijgen? Roep de hulp in van energie experten die de markt door en door kennen.

Tip 2 l Werk met een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat vergt misschien een (kleine) investering, maar dat haal je er dubbel en dik weer uit. Een slimme thermostaat herkent patronen en kan situaties analyseren. Zo krijg je in geen tijd zicht op je verbruik en weet je waar de pijnpunten liggen. Zo kom je er vanzelf achter dat het geen nut heeft om ruimtes te verwarmen waar geen gebruik van wordt gemaakt. Stel in elk geval de thermostaat van je verwarming ook in. Volcontinu op volle kracht verwarmen, slorpt energie en kost je handenvol geld. 

Tip 3 l Sensibiliseer je werknemers 

Straffen of met een belerend vingertje wijzen werkt misschien niet, maar waarom maak je van energie besparen niet iets leuks? Geef een incentive aan de meest zuinige werknemer of degene die met een gouden tip komt. Probeer het energiebewuste in de bloedbanen van de onderneming te krijgen. Probeer ook een voor iedereen aangename werktemperatuur te vinden. 

Tip 4 l Laat je ketel geregeld nakijken 

Een aardgasketel dient om de twee jaar nagekeken te worden. Bij een stookolieketel is dit trouwens jaarlijks verplicht. Schakel hiervoor een erkende specialist in. Je apparatuur functioneert zo steeds optimaal, beschouw het dus gerust als een verstandige investering. 

Tip 5 l Laat je energiefactuur analyseren

Door voor de de voordeligste energieleverancier te kiezen kun je honderden euro’s per jaar besparen. Onze specialisten analyseren je energiefactuur, bekijken de markt en komen met de meest interessante tarieven op de proppen. Dit in alle onafhankelijkheid. Bij Netcom Solutions houden we de vinger aan de pols en verlagen we de energiefactuur van je onderneming. Wij volgen alles op en regelen de overstap, zodat jij verder kunt ondernemen. 

Meer weten over de dienstverlening van Netcom Solutions? 

Vergelijken of overstappen?
Contacteer onze adviseurs en we bekijken samen met jou de besparingsmogelijkheden.Plaats een bericht

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen