Ga je als onderneming verhuizen, dan moet ook de ICT mee. Daar komt vaak meer bij kijken dan je denkt. De volledige IT-infrastructuur moet afgebroken en opnieuw opgebouwd worden, een hele klus. Bovendien mag dit zo weinig mogelijk impact hebben op de dagdagelijkse werking. Met de 7 onderstaand tips, pak je dit alvast voorbereid aan. 

Tip 1 l Zorg voor een gedetailleerde voorbereiding 

Begin tijdig met het plannen van je ICT-verhuis. Zonder een goed plan lopen er gegarandeerd heel wat zaken in het honderd. Een stappen- en back-up plan zijn het minimum. 

Tip 2 l Maak duidelijke afspraken 

Stel een projectverantwoordelijke aan of neem zelf die verantwoordelijkheid op. Communiceer helder en en transparant. Verhuis bij voorkeur ‘s nachts en zet op voorhand op papier wat er zeker moet werken de volgende ochtend. Een checklist kan zeker helpen. 

Tip 3 l Er is meer dan enkel IT

IT is één ding, maar verlies ook je telefonie, randapparatuur en hardware niet uit het oog. 

Tip 4 l Zorg voor back-ups 

Neem geen enkel risico en zorg voor back-ups van alle belangrijke hard- en software. Tijdens het verhuizen kan er wat stuk gaan of mislopen en je wil kunnen teruggrijpen naar de laatst werkende versie. 

Tip 5 l Verhuis bij voorkeur in stappen 

Alles in één (vracht)wagen of in één keer verhuizen? Je spreidt beter het risico. Bovendien verhuis je de back-ups pas wanneer al de rest ter plaatse is.

Tip 6 l Zorg dat je partners op de hoogte zijn

Stel je externe partner en providers zoals Netcom Solutions op de hoogte. Iedereen moet mee zijn en weten wat er wanneer van hen verwacht wordt. 

Tip 7 l Bekijk achteraf de verbeterpunten 

Zo alles is verhuisd, tijd om te evalueren en te bekijken wat er beter/voordeliger kan. Ook het vergelijken van je telecomtarieven kan bij een verhuis zeker en vast de moeite lonen. Bij Netcom Solutions zorgen we sowieso voor het meest voordelige telecomtarief op de markt. Maar bekijk ook welke ICT-processen of onderdelen een upgrade kunnen gebruiken. Denk maar aan het werken in de cloud of het gebruiken van een performant CRM-systeem. 

Meer weten? 

Wens je meer te weten over de voordeligste telecomtarieven of beroep te doen op de best practices betreffende het verhuizen, geef ons dan een seintje. We geven je graag advies.