De impact van elektrisch rijden op jouw energiefactuur

11 december, 2019

4 mogelijkheden om op te laden 

Er zijn pakweg 4 mogelijkheden om je bedrijfswagen(s) op te laden: 

  • Een stopcontact bij jou thuis of op het bedrijf 
  • Een wallbox of laadpunt thuis of op het werk 
  • Een openbare laadpaal 
  • Een snellaadpaal

Stuk voor stuk brengen deze mogelijkheden kosten met zich mee. Maar naast de energiekost moet je ook rekening houden met de laadtijd. Bedrijfsmatig is het niet echt interessant als je uren moet opladen en daardoor geblokkeerd zit. 

Hoelang moet je laden? 

Ter vergelijking met een eenvoudig stopcontact mag je toch op minimaal een 7-tal uur rekenen om je wagen op te laden. Met een snellaadpaal lukt dit op ongeveer een uurtje kwart. Dit moet dan voldoende zijn om 100 km af te leggen. Kies je voor een openbare laadpaal dan moet je op ongeveer 2,5 uur rekenen. Bedrijfsmatig kan het dus interessant zijn om te kiezen voor een snellaadpaal en hierin te investeren.

Hoeveel kost 100 km rijden? 

Ga er vanuit dat je auto opladen op het werk het voordeligst is. Als zaakvoerder van een bedrijf moet je in samenwerking met ons, veel voordeliger tarieven kunnen krijgen dan een particulier. Reken op een 2 euro per 100 km. Opladen thuis komt al snel op 3,4 euro. Kies je voor een private laadpaal dan tel je ongeveer 6,30 euro neer, terwijl laden aan een snellaadpaal ruim boven de 10 euro kost. Laad je je wagens dus op, op het werk dan ben je voordeliger af dan met diesel of benzine. 

Rijd je ongeveer 15.000 km per jaar, dan kost je dit om en bij de 510 euro extra aan elektriciteit. De energieprijzen schommelen, maar wij zorgen ervoor dat je steeds de voordeligste prijs hebt. De prijs schiet wel omhoog als je buiten de daluren gaat opladen. 

Overweeg een wallbox

Je wagen opladen aan een stopcontact kan best enerverend zijn en heeft enkel nut als je de hele dag op bureau doorbrengt. Een wallbox is een goed alternatief. Daarmee laad je je wagen volledig op in een 8-tal uur. Je hebt ook zwaardere stations, maar houdt er dan rekening mee dat je je elektrische installatie misschien moet verzwaren. Zo kunnen de kosten aardig beginnen oplopen. 


Netcom Solutions maakt met jou de analyse 

Wil je weten wat een elektrische wagen je gaat kosten aan elektriciteit of ben je op zoek naar een manier om je elektriciteitskosten te drukken? Geef ons een seintje en onze specialisten zoeken samen met jou naar de voordeligste oplossing. Plaats een bericht

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen