De noodzaak van een back-up

De noodzaak van een back-up

22 februari, 2021

Je gegevens en data zijn kostbaar en je wil de werking van je bedrijf niet in gevaar brengen, toch? Back-uppen is essentieel en toch doen heel wat ondernemers het niet. Tot het te laat is en je met de gevolgen zit. Wij geven makelaar in telecom tarieven en adviseur in IT-oplossingen even mee, hoe en waarom je back-ups neemt.


Jouw business draait op data

Je staat er misschien niet bij stil, maar je hele werking draait op data en op applicaties, al dan niet in de cloud. Je CRM, je facturen, chatten, mailen, … Vaak draaien ze op je eigen server of lokaal op je computer of laptop. Crasht je computer of wordt deze gestolen, dan ben je zonder back-up alles kwijt. Horror!

Voorkom het verlies van waardevolle data

Geregeld op een geautomatiseerde manier een reservekopie maken is belangrijk. Zo kan je het niet vergeten. Word je getroffen door ransomware, phishing, gebruikersfouten of door diefstal, dan kan je toch verder blijven werken en verlies je geen belangrijke data.


Volg de 3-2-1 regel

Idealiter voorzie je steeds drie kopieën van je data en dit op minstens twee verschillende opslagmedia. Deze bewaar je vervolgens op één andere fysieke locatie. Volg je deze simpele vuistregel dan zit je safe. Het is ook altijd goed om verschillende versies bij te houden. Zo kun je altijd terug naar een eerdere situatie toen er nog geen problemen waren.


Verschillende opslagmedia

Het spreekt voor zich dat back-ups op hetzelfde toestel opslaan als waar je originele data zich bevinden, nutteloos is. Werk bij voorkeur met een externe netwerkschijf en/of bewaar je gegevens ook in de cloud. Cloud providers werken vaak met streng beveiligde datacenters, dus daar zit je data goed. Cloud back-ups bewaar je sowieso altijd extern, dus het deze verdienen de voorkeur. Bekijk wel altijd even met je leverancier hoeveel back-ups er bewaard worden en hoe frequent deze routine loopt.

Laat je bijstaan 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het selecteren van de juiste partners aan een correcte, scherpe prijs? Reken dan op de adviseurs van Netcom Solutions. We zijn niet enkel thuis in de voordeligste telecom- en energietarieven, we kunnen je ook met raad en daad bijstaan op het vlak van back-ups. We zorgen vaak voor een frisse blik en komen met de voordeligste partners op de proppen. Dit zonder aan zekerheid en kwaliteit in te boeten. Jouw back-ups horen in veilige handen te zijn.Plaats een bericht

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen