Het mobiele verbruik van de Belg en de impact op jouw onderneming

16 november, 2019

Voorzie je een mobiele telefoon voor je medewerkers en/of betaal je de telefoonrekening, dan heeft het mobiele verbruik zeker en vast impact op je telecomfactuur. Volgens een recent onderzoek beschikt 84% van de Belgen over een gsm en zit het verbruik van mobiele data in stijgende lijn. Het sms-verkeer neemt dan weer drastisch af. 

Mobiele data neemt hoge vlucht

Wees er je van bewust, je medewerkers verbruiken heel wat mobiele data en dat gaat er niet minder op worden. De cijfers van het BIPT, het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie bewijzen dit. 

De gemiddelde Belg verbruikt zo’n 1,89 GB per maand. Reken maar dat als jij de facturen voldoet, dit vaak nog een stuk hoger ligt. 

Gelukkig zijn de roamingkosten in heel de Europese Unie geschrapt, dat scheelt alvast een aardige slok op de borrel. Dat binnenkort met de komst van 5G het verbruik nog verder gaat stijgen, daar bestaat weinig twijfel over. 

Bellen stagneert!

Mensen bellen nog, maar niet merkelijk meer dan enkele jaren geleden. Het aantal belminuten blijft al bij al stabiel. Veel belminuten zijn dus misschien overbodig geworden. Heb je dit al eens laten analyseren? 

Sms’en dalen! 

Met een daling van om en bij de 10% is het gebruik van de sms in vrije val. Whatsapp en Messenger hebben de rol van sms’en dan ook grotendeels overgenomen. 

Laat je mobiele abonnementen onder de loep nemen

Ken jij het dataverbruik van je medewerkers en/of weet je hoeveel ze bellen? Misschien betaal je je data wel peperduur. Niet echt een rooskleurig beeld, als je weet dat het volume aan data nog stevig gaat stijgen. Laat ons je facturen eens onder de loep nemen en analyseren. Dit is geheel vrijblijvend, geeft een totaalbeeld van je kosten en we kunnen je begeleiden naar de voordeligste optie. 

Netcom Solutions doet al het werk voor u!

Als je het bel verbruik van je medewerkers graag in kaart brengt, dan kunnen wij je hierbij helpen en je meteen de meest voordelige opties aanbieden. Plaats een bericht

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen