Telewerk en je energiekosten

Telewerk en je energiekosten

19 februari, 2021

Werken jouw medewerkers ook veelvuldig van thuis uit sinds het uitbreken van corona? Dan bespaar je misschien wel heel wat op je energieverbruik? Alleen, je medewerkers verbruiken thuis meer energie. Hoe regel je dit nu eigenlijk als werkgever en moet je dat wel regelen? Als energiemakelaar zetten we alvast enkele zaken op een rijtje en kijken we ook verder dan enkel de kosten van energie. Wij zijn er immers om met je mee te denken.


Leg thuiswerk schriftelijk vast

Gaan je medewerkers frequent aan het telewerken, zorg dan dat je dit vastlegt in de arbeidsovereenkomst. Weet dat telewerkers in principe zelf hun arbeidstijd mogen organiseren en dat de standaarduren niet gelden. Uiteraard kun je als werkgever wel een kader schetsen. Zo kun je bijvoorbeeld wel vragen om bijvoorbeeld tussen 9u en 17u beschikbaar te zijn voor meeting. Maak in elk geval goede afspraken over thuiswerk om problemen te voorkomen en zet ze bij voorkeur op papier.

Thuiswerkvergoeding

Ben je trouwens als werkgever verplicht een thuiswerk vergoeding te voorzien? Vast staat dat medewerkers die sinds corona meer thuis aan de slag zijn, er wel naar vragen. Dit winter komt eraan en ook de energiefactuur van je werknemers gaat stijgen, bovendien verbruiken ze meer koffie, enz. Bovendien zien ook heel wat medewerkers hun woon-werkvergoeding of fietsvergoeding wegvallen. Thuiswerk kun je als werkgever op meerdere manieren vergoeden:   

 ●      Bij structureel thuiswerk ben je sowieso verplicht om de kosten voor communicatie en verbinding te betalen. Hier kunnen wij als makelaar in telecom uiteraard onze rol spelen. Betaal je deze vergoeding niet, dan moet je alleszins de middelen voorzien. 

 ●      Algemene bureaukosten kunnen vergoed worden: water, papier, verwarming, koffie, … Een forfaitair bedrag van 129,48 euro is hiervoor belastingvrij mogelijk. 

 ●      De kosten van een bureaustoel, een printer, … kan je terugbetalen. Dit is niet verplicht.   

 Weet dat je in principe niet wettelijk verplicht bent om een thuiswerk vergoeding te betalen. Toch kan thuiswerk je als werkgever aardig wat besparen op je energiefactuur, je huur en algemene kosten.


Arbeidsongeval, wat nu?

Je werknemers zijn ook bij thuiswerk gedekt door je arbeidsongevallenverzekering. Dus daar hoeven jij noch je werknemers zich zorgen over te maken. Deze dekking is heel ruim.

Optimaliseren van je energiefactuur

Nu heel wat werknemers van thuis uit werken, is het misschien wel het perfecte moment om je energiefactuur eens onder de loep te nemen. Zo kun je je kosten optimaliseren en komt er misschien budget vrij om je medewerkers te vergoeden voor thuiswerk. Onze energiemakelaars zoeken samen met jou de voordeligste oplossingen uit en zorgen ervoor dat je van het voordeligste energietarief op de markt geniet.Plaats een bericht

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen