Wegen de vaste kosten ook door op jouw energiefactuur?

Wegen de vaste kosten ook door op jouw energiefactuur?

24 januari, 2021

Bij Netcom Solutions zijn we elke dag in de weer met energietarieven. We mogen dus wel stellen dat we er zicht op hebben. Wist je dat een groot deel van de energierekening van jouw bedrijf bestaat uit vaste kosten? Dit zijn bedragen die rechtstreeks naar de overheid en netbeheerder gaan. Enkel de effectieve energiekosten zijn voor jouw energieleverancier bestemd. Ook die leveranciers hanteren vaak een vaste kost, maar hoe zwaar weegt die eigenlijk door?


Wat valt er onder de vaste kosten van een energieleverancier?

Wanneer we de facturen van onze klanten ontleden, merken we dat heel wat administratieve kosten gegroepeerd worden onder de vaste vergoeding op een energiefactuur. Op die manier proberen ze een deel van hun overhead door te rekenen, denk bijvoorbeeld maar aan de klantendienst. 


De bedragen? Die zijn heel uiteenlopend en verschillen van energieleverancier tot energieleverancier. Vaak gaat het om enkele tientallen euro’s per maand. Niet onoverkomelijk, maar de jaarkost is toch het vergelijken waard.

Een addertje? 

Heel wat leveranciers rekenen de totale administratiekost aan bij aanvang van je contract. Op die manier maken ze overstappen naar een andere leverancier minder interessant en proberen ze de weg naar de uitgang enigszins te versperren.

In de praktijk blijkt echter dat je vaak een veelvoud van deze administratiekost kunt besparen door toch over te stappen. De tarieven tussen verschillende energieleveranciers, kunnen afhankelijk van het verbruik van je onderneming, honderden tot zelfs enkele duizenden euro’s verschillen. De administratiekost weegt dan in zijn geheel niet door. En dit geldt zowel voor elektriciteit als aardgas.

Lage prijzen

Momenteel worden er sowieso door heel wat energieleveranciers lage prijzen gehanteerd, daar kan je dus je voordeel mee doen. Het wisselen van energieleverancier kan enorm lonend zijn en een vergelijking kan nooit kwaad.

Energieleveranciers vergelijken?

Wens je wel te besparen, maar houd je liever je focus op je zaak? Wij nemen dit graag van je over. Als makelaar in energietarieven zijn we al jaren gespecialiseerd in het vergelijken van energietarieven voor bedrijven. Wij zorgen voor het voordeligste tarief en zorgen voor een naadloze overstap. Wil je weten hoe we dat doen en hoeveel je kunt besparen? Nodig ons eens uit voor een gesprek, we vertellen je er graag meer over.Plaats een bericht

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen