Nippon Gases - Registratie formulier

Start your electric journey here....

Netcom Solutions zal samen met Blulinc de laadpunten verzorgen en beheren voor de sites van Nippon Gases en de medewerkers thuis.  Om voor alle partijen het proces zo vlot mogelijk te laten verlopen hebben we hier alvast het registratie formulier om je aanvraag te doen voor een laadpunt geplaatst door Netcom Solutions in opdracht van Nippon Gases. 

Heb je vragen? Bekijk zeker onze "faq" onderaan deze pagina.
Vind je niet onmiddellijk een antwoord op je vraag? Geef ons een seintje op : nippon@netcomsolutions.be

Veel gestelde vragen

Geen zorgen, het document helpt je bij het invullen. Je start met het invullen van je persoonlijke gegevens en gaat dan verder in het document met het aanvullen van de technische fiche. Na het ondertekenen moet je op voltooien klikken. Waarna deze door gestuurd zal worden naar de verantwoordelijke dienst binnen Nippon Gases om de aanvraag goed te keuren. 

Van zodra deze is goedgekeurd zal een medewerker van Netcom Solutions u contacteren om de gegevens te overlopen en eventueel ontbrekende zaken op te vragen zodat de installatie van uw nieuw laadpunt verder kan ingepland worden. 

Hier moeten we weten wat de afstand in kabelwerk is van je zekeringkast naar waar je het laadpunt had gewenst. Hou hier dus rekening met het feit dat we langs de muren moeten gaan om alles mooi te kunnen aansluiten.

Valt dit binnen de 10 meter met max.  1 boring naar buiten? Dan heb je een standaard installatie. Alles wat hier buiten valt moet case per case bekeken worden maar dit vormt in 99% van de gevallen geen issue naar oplevering toe.

Ga gewoon eens kijken naar je teller. je zult er twee, drie of vier draden aantreffen. Kort uitgelegd is het als volgt.
2 draden = mono-fasige aansluiting

Is het een monofase aansluiting, dan komen er 2 draden in teller (meter):

  • een zwarte of rode fasedraad
  • een blauwe nulleider

Die 2 draden worden gescheiden door een spanningsverschil van 230 V

3 of 4 draden = driefasige aansluiting

Bij een driefasige aansluiting (3 x 230 V/400 V) komen er 3 of 4 draden aan in je teller (meter), in functie van het beschikbare elektriciteitsnet:

  • 3 fasedraden, die zwart, rood, bruin of grijs kunnen zijn
  • een blauwe nulleider

Hier heb je een duidelijk foto van wat je kan je zien aan de elektriciteitsteller met hoofdzekering.

De hoofdzekering hangt op je teller (meter), hier staat in een hoekje 25a, 32a, 40ampère of hoger 

Dat is geen enkel probleem ook voor appartementsgebouwen bestaan er voldoende oplossingen om laadstation te installeren. Mocht je op een appartement wonen, geef dit zeker mee in de opmerkingen of aan onze medewerker die je zal contacteren. 

Hiervoor hebben we een speciaal e-mail adres aangemaakt : nippon@netcomsolutions.be

Stuur gerust je vraag naar dit mail adres en een van jullie dossierbeheerders helpt je zo snel als mogelijk verder. ju