Het imago van je zaak is belangrijk. Je kunt niet altijd bereikbaar zijn, dus een professioneel voicemailbericht is een noodzaak. Dit kan zowel op je mobiele telefoon als op het vaste nummer van de zaak. Met deze 7 tips maak jij alvast een succesvol bericht voor je smartphone en/of telefooncentrale in de cloud. 

Tip 1 l Zorg voor de juiste tone of voice

De boodschap moet qua stijl en woorden bij die van je zaak passen. Conservatief, trendy, alles kan zolang het maar bij jou en je klanten past. Wat ons betreft kan zelfs humor. 

Tip 2 l Zorg voor een duidelijke boodschap

Meestal is de boodschap dat je niet bereikbaar bent, maar dat je zal terugbellen na het achterlaten van een bericht. Je kunt echter bellers ook stimuleren om via een ander kanaal hun boodschap te versturen, bijvoorbeeld via e-mail. Met onze professionele oplossingen zorgen we er bij Netcom Solutions dat je alvast geen enkel telefoontje mist en ingesproken boodschappen kunnen ook gelijk in je mailbox belanden. 

Tip 3 l Kort is beter

Houd je boodschap zo kort en gevat mogelijk. Mensen willen snel hun boodschap achterlaten en klaar. Time je boodschap en schrap al het overbodige. Langer dan 25 seconden hoeft het echt niet te duren. 

Tip 4 l Vraag al om specifieke info

Wil je efficiënter kunnen werken en tijd besparen, vraag dan je beller om al meer info achter te laten. Hoe meer info je hen laat inspreken, hoe beter je je kunt voorbereiden, waardoor het antwoord sneller en op maat zal zijn. 

Tip 5 l Geef zekerheid

Laat duidelijk weten binnen welke termijn de beller een antwoord mag verwachten. Maak dit al over in je voicemail, maar schep geen valse verwachtingen. Houd je aan wat je belooft.

Tip 6 l Zet een FAQ op je website 

Verwijs je klanten door naar een FAQ op je website en je hebt al heel wat minder werk. Ook een verwijzing naar je social media kanalen kan een oplossing zijn. 

Tip 7 l Laat je ondersteunen door technologie 

Bij Netcom Solutions zijn we thuis in technologie en telefooncentrales hebben geen geheimen meer voor ons. We doen dus heel wat meer dan je enkel aan de goedkoopste telecomtarieven helpen. 

Wij bieden jou de gepaste telefooncentrale in de cloud aan en zijn specialisten in VoIP. Zo beschik jij in geen tijd over een handig telefoonmenu, ben je altijd en overal bereikbaar, wordt doorschakelen een fluitje van een cent en dat nog eens super voordelig ook.

Een technologische oplossing verlicht je werk en laat je professioneel overkomen.  

Wil je meer weten over wat we bij Netcom Solutions voor jouw zaak kunnen betekenen, wil je de laagste telefoontarieven én professioneel advies? Geef ons een seintje, onze adviseurs rekenen graag je besparing uit en vertellen je meer over onze professionele oplossingen.