De energieprijzen zijn historisch laag, dus het moment is aangebroken om je energietarieven onder de loep te (laten) nemen en misschien wel te switchen van leverancier. Maar kies je dan voor een vast of variabel energietarief? 


Energieprijs in vrije val 

De voorbije weken waren de energieprijzen in vrije val. De gemiddelde jaarfactuur voor elektriciteit en aardgas daalt dus stevig. Zit jij met je onderneming nog met een energiecontract van enkele jaren terug, dan loont het zeker de moeite dit contract door onze specialisten onder de loep te laten nemen. Fikse besparingen op je energiefactuur zijn immers mogelijk en dat is zeker in deze periode, te mooi om te laten liggen. 

Niet alleen zitten de prijzen op bodemkoers, heel wat energieleveranciers doen er nog een schepje bovenop met spectaculaire welkomstkortingen. Let wel, deze voordelen verdwijnen al snel, dus je bekijkt de prijzen beter op langere termijn. 

Variabel energietarief vaak net iets aantrekkelijker dan vast 

De energiemarkt is voortdurend in beweging en het is dan ook een hele opgave om dit continu te monitoren. Bij Netcom Solutions is dat ons vak, waardoor we je ook de scherpste energietarieven kunnen garanderen. Uiteraard kun je kiezen voor de zekerheid van een vaste formule en daar zul je vandaag de dag je broek niet aan scheuren, want de prijzen zijn laag, maar het meeste rendement blijk je toch uit een variabele energieprijs te halen. Zelfs bij een kleine correctie ben je als ondernemer nog steeds voordeliger af met een variabel contract. 

Bij Netcom Solutions volgen we deze schommelingen op, onderhandelen we op dagelijkse basis met de energieleveranciers en hebben we een overzicht van alle mogelijke formules, kortingen en prijzen. Zo kunnen we je gepast adviseren en steeds de meest voordelige formule voorschotelen. 

Bodem zowat bereikt 

Een verdere spectaculaire daling zal er hoogstwaarschijnlijk niet meer inzitten de komende periode, tenzij een nieuwe coronapiek alle stellingen weer onderuit haalt. Bovendien bestaat je energiefactuur voor een zeer groot stuk uit heffingen, taksen en andere vergoedingen, waar de markt geen invloed op heeft. 

Zet onze specialisten aan het werk!

Wil je zeker zijn van de laagste energietarieven voor je onderneming, neem dan contact met ons op. Onze specialisten volgen de markt op de voet, kunnen perfect de energietarieven vergelijken en kunnen op basis van je facturen uit het verleden, een analyse maken. Wij helpen je graag met besparen op je energiefactuur en dragen zo ons steentje bij aan meer rendement!