Overstappen naar de cloud? Met de onderstaande tips én een betrouwbare partner maak je er een succes van. Wij zetten je graag op weg naar een beter functionerende onderneming, vaak tegen lagere kosten. 

Welk type cloud past bij jouw onderneming? 

Door over te stappen naar de cloud hoef je niet meer over een eigen IT-infrastructuur te beschikken, vaak brengt dit niet alleen minder stress, maar ook minder kosten met zich mee. Je hebt daarbij de keuze tussen een private cloud, die je met je onderneming alleen gebruikt, een publieke cloud of een hybride model. 

Bij de keuze welke oplossing geschikt is voor jouw bedrijf laat je je het best adviseren. De belangrijkste beslissing is alvast welk type data en welke applicaties je in welke cloud wil. Daarbij zijn criteria als flexibiliteit, veiligheid, prestaties en kostprijs uiteraard belangrijk. De belangrijkste vraag is wat je door te werken in de cloud wil bereiken en wat dit mag kosten. Voor elke onderneming is dit anders en we helpen je bij Netcom Solutions dan ook graag bij het beantwoorden van deze vraag. 

Een netwerk aan betrouwbare partners

In de loop der jaren hebben we bij Netcom Solutions een netwerk aan betrouwbare partners opgebouwd, waarop we kunnen terugvallen. Zo zijn we zeker dat we onze klanten een performante cloudoplossing kunnen aanbieden op maat en dit tegen een aantrekkelijke prijs. Op basis van de antwoorden en verwachtingen van onze klant, koppelen we er de juiste leverancier aan met een oplossing die de verwachtingen overtreft. Per jaar komen er tientallen mogelijkheden bij en samen met onze partners houden we de vinger aan de pols, zodat we steeds de meest optimale oplossing kunnen voorschotelen. Dat is wat we bij Netcom Solutions de kracht van ons netwerk noemen. 

Oplossingen voor elk type cloud

Voor elk type cloud hebben we dan ook de geknipte toepassing. Wij begeleiden je niet enkel bij de onderhandelingen, maar bieden ook ondersteuning bij de migratie. Voor elke onderneming is deze anders, maar dit kan aardig wat voeten in de aarde hebben, waardoor onafhankelijk advies aangewezen kan zijn. Wij hebben de nodige ervaring in migratietrajecten en loodsen je dan ook langs de hindernissen en valkuilen. Zowel voor een oplossing van A tot Z als voor kleine deeloplossingen als licenties kun je bij ons aankloppen. 

Meer weten of de cloud wat voor jou is? 

Wil je meer weten wat er voor jouw kmo mogelijk is? Heb je wel wat horen waaien over de cloud, maar wil je meer informatie of wil je simpelweg de voordeligste oplossing? Maak een afspraak met één van onze onafhankelijke adviseurs en we vertellen er je graag meer over. Wist je trouwens dat we ook je telecom- en energiefactuur aardig kunnen drukken en dat we je aan de voordeligste tarieven op de markt kunnen helpen?